» آسمان هر سیاره چه رنگی است؟
آسمان هر سیاره چه رنگی است؟
اینجا روی زمین ، ما به آسمان آبی روشن دنیای خود عادت کرده ایم. هر سیاره در منظومه شمسی ما رنگ آسمان منحصر به فرد خود را دارد، اما برخی از آنها شبیه به یکدیگر هستند. چیزی که رنگ آسمان یک سیاره را تعیین می کند، هم ترکیب شیمیایی آن و هم زاویه برخورد نور خورشید به جو است. آسمان هر سیاره چه رنگی است؟
تیر - سیاه
سیاره تیر،تصویر نزدیک از عطارد. اعتبار تصویر: ناسا
عطارد کوچکترین سیاره منظومه شمسی و نزدیکترین سیاره به خورشید است. گرانش سطحی کم و نزدیکی آن به خورشید، نگه داشتن عطارد در جو قابل توجهی را تقریبا غیرممکن می کند. مانند ماه ، جو عطارد ناچیز است و بنابراین هیچ ماده شیمیایی وجود ندارد که بتواند نور خورشید را جذب و پخش کند. بنابراین، آسمان روی عطارد رنگ مشخصی نخواهد داشت و آسمان به سادگی سیاه به نظر می رسد.
زهره - نارنجی
رادار تصویری از زهره ایجاد کرد. اعتبار تصویر: ناسا
زهره نزدیک ترین سیاره به زمین و دومین سیاره نزدیک به خورشید است. اگرچه زهره نسبت به زمین به خورشید نزدیکتر است، اما سطح آن در واقع نور خورشید بسیار کمتری نسبت به زمین دریافت میکند. این به دلیل ضخامت جو ناهید است که حدود 90 برابر چگالی جو زمین است. نور خورشید نمی تواند به راحتی به جو زهره نفوذ کند که در جو زمین وجود دارد و بنابراین کمبود نور خورشید باعث می شود که آسمان زهره مانند غروب یا طلوع ابدی به نظر برسد.
زمین - آبی
تصویری از زمین که از ماه در طی آپولو 11 گرفته شده است. اعتبار تصویر: ناسا
دنیای خانه ما، زمین، به طور گسترده ای "سیاره آبی" نامیده می شود. این به این دلیل است که آسمان بالا آبی درخشان و درخشان است. تودههای آبی، مانند اقیانوسها، این رنگ آبی را منعکس میکنند و کل جهان ما را از فضا آبی جلوه میدهند. دلیل آبی بودن آسمان به دلیل پراکندگی نور آبی در جو ما است که در اثر ترکیبی از مواد شیمیایی و زاویه برخورد نور خورشید به جو ما ایجاد می شود.
مریخ - قرمز
تصویری از سطح مریخ که توسط فرودگر وایکینگ 1 گرفته شده است. اعتبار تصویر: ناسا
زمین سیاره آبی است و مریخ سیاره سرخ است. هر دو سطح و آسمان مریخ قرمز هستند و تصادفی نیست که چرا آنها یک رنگ هستند. خود سطح به دلیل اکسیداسیون سنگ های مریخ قرمز است. به عبارت دیگر، مریخ دنیای زنگ زده ای است. علاوه بر این، مریخ طوفان های گرد و غبار مکرری را تجربه می کند ، که برخی از آنها می توانند رشد کنند تا کل سیاره را بپوشانند. این طوفان های گرد و غبار ذرات گرد و غبار را جمع کرده و در سراسر جو پخش می کنند. این را با گرانش سطحی کم ترکیب کنید و ذرات گرد و غبار قرمز می توانند برای مدت زمان طولانی در جو باقی بمانند. این ذرات غبار قرمز هستند که باعث می شوند مریخ آسمانی قرمز داشته باشد.
مشتری - آبی کم رنگ
تصویری از مشتری که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است. اعتبار تصویر: NASA/ESA
اعتقاد بر این است که مشتری مانند زمین، دارای آسمان آبی است، اگرچه بسیار کمتر از زمین است. این به این دلیل است که مشتری به مراتب کمتر از زمین نور خورشید دریافت می کند و بنابراین آسمان بسیار کم نورتر به نظر می رسد. اگرچه علت دقیق آسمان آبی مشتری ناشناخته باقی مانده است، یکی از عوامل به احتمال زیاد شبیه به آنچه در زمین اتفاق می افتد است، که در آن نور آبی از خورشید در جو پراکنده می شود.
زحل - زرد
این تصویر از زحل توسط فضاپیمای کاسینی گرفته شده است. اعتبار تصویر: NASA/ESA
مشتری و زحل اشتراکات زیادی دارند و هیچ دو سیاره ای در منظومه شمسی ما احتمالاً به اندازه مشتری و زحل شبیه یکدیگر نیستند. رنگ آسمان آنها اما چیزی است که بین آنها متفاوت است. در حالی که اعتقاد بر این است که مشتری دارای آسمان آبی است، زحل رنگی مایل به زرد است. رنگ زرد احتمالاً به دلیل وجود کریستال های آمونیاک در جو فوقانی است که نور زرد ورودی را در آسمان پراکنده می کند.
اورانوس - فیروزه ای
تصویری از اورانوس که توسط فضاپیمای وویجر ۲ گرفته شده است. اعتبار تصویر: ناسا
در نگاه اول، اورانوس دنیای نسبتا کسل کننده ای است. در مقایسه با حلقههای زحل یا طوفانهای عظیم مشتری، اورانوس تقریباً بینظیر به نظر میرسد. این احتمالاً مربوط به نوعی مه در اتمسفر بالای اورانوس است که هر جزئیاتی را پنهان می کند. جالب اینجاست که اعتقاد بر این است که آسمان اورانوس به رنگ فیروزهای است که نتیجه متان در جو است که نور آبی و سبز را پراکنده میکند.
نپتون - آبی
تصویری از نپتون که توسط فضاپیمای وویجر ۲ گرفته شده است. اعتبار تصویر: ناسا
آسمان نپتون احتمالاً از نظر ظاهری شبیه ترین آسمان به آسمان زمین است. با این حال، با توجه به اینکه آسمان اورانوس سبزتر است، این در واقع بسیار عجیب است. این به این دلیل است که هر دو سیاره از نظر ترکیب بسیار مشابه هستند و اعتقاد بر این است که متان عامل رنگ هر دو سیاره است. چگونه متان می تواند دلیل رنگ هر دو سیاره باشد در حالی که هر دو رنگ آسمان متفاوتی دارند؟ دلیل دقیق ناشناخته باقی مانده است، اما می تواند به دلیل چگالی بالاتر جو بالای اورانوس و طوفان های شدید روی نپتون باشد.
رنگ آسمان در هر سیاره
سیاره تیر
مشکی
سیاره زهره
نارنجی
زمین
آبی
مریخ
قرمز
سیاره مشتری
آبی
زحل
رنگ زرد
اورانوس
فیروزه ای
نپتون
آبی
ترجمه مجله ارم بلاگ
منبع: worldatlas.com